T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Semiha Kıraç Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında, Pendik Kurnaköy'de, Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İnan KIRAÇ tarafından yaptırılarak Türk Milli Eğitimine kazandırılan güzide bir eğitim kurumudur. Okul, ismini Sn. İnan KIRAÇ'ın valideleri, merhume Semiha KIRAÇ Hanımefendi'den  almaktadır. Kıraça Holding'in okulumuzun yapımıyla beraber başlayan kıymetli katkıları halihazırda devam etmektedir.

Bünyesinde hem ilkokul hem de ortaokul bulunarak 9756 metrekare arazi üzerinde iki bina ve 8 derslikle faaliyete başlayan okulumuz, 2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle, Semiha Kıraç İlkokulu Müdürlüğü ve Semiha Kıraç Ortaokulu Müdürlüğü olarak ayrılarak iki ayrı binada eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Semiha Kıraç Ortaokulu Müdürlüğü olarak okulumuzda dört derslik, bir bilgisayar laboratuvarı ve çok amaçlı salon mevcuttur. Okul bahçemizde spor ve fiziki etkinlikler yapmaya uygun bir adet saha bulunmaktadır. Okulumuz taşıma merkezi olarak belirlendiğinden hem Kurnaköy'ün öğrencilerine hem de Emirli, Kurtdoğmuş, Ballıca Köyleri, Çiçekçiler Mevkii, İski Lojmanlarından gelen öğrencilere eğitim vermektedir.

Pendik ilçe merkezine 17 km uzaklıkta bulunan okulumuza İETT otobüsleri (132E) ile de ulaşım sağlanabilmekte, Kurtköy mahallesine 9 km uzaklıkta olup şehir merkezine ulaşım ciddi bir sorun teşkil etmemektedir. Yemyeşil bir bahçe ve çam ağaçlarının arasında, gürültüden ve stresten uzak, temiz havası, eşsiz Ömerli Gölü manzarasıyla güzide bir eğitim kurumudur.

Okulumuzda, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı ve 7 öğretmen görev yapmaktadır. Sn. Hasan UZUNALİ'den Okul Müdürlüğü görevini devralan Sn. İlhami UĞUR, 03/07/2019'dan beri Okul Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

 

İlhami UĞUR

Semiha Kıraç Ortaokulu Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.03.2013 - Güncelleme: 16.09.2019 23:26 - Görüntülenme: 2974
  Beğen | 6  kişi beğendi